top of page
Mi a különbség egy vezetékes és egy vezeték nélküli rendszer között?

A Fibaro és a Loxone mindkettő olyan rendszer, amelyek lehetővé teszik az otthoni berendezések és rendszerek központi irányítását és felügyeletét. Azonban van néhány fontos különbség a két rendszer között.

A Fibaro egy vezeték nélküli okosotthon rendszer, amelynek központi eleme a Fibaro Home Center vezérlőegység. A rendszer egy rendkívül intuitív és felhasználóbarát felhasználói felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi az otthoni berendezések könnyű vezérlését. A Fibaro rendszerének előnye az is, hogy viszonylag könnyen telepíthető, és a vezetéknélküli kommunikáció miatt nincs szükség nagy mennyiségű vezetékre. A Fibaro rendszerének hátránya azonban az ára lehet, mivel a vezeték nélküli technológia magasabb árat eredményezhet.

A Loxone egy vezetékes okosotthon-automatizálási rendszer, amely az épület automatizálására összpontosít, és széles körű szabályozási és automatizálási lehetőségeket kínál az épület különböző rendszereinek (pl. világítás, fűtés, szellőztetés) központi vezérlésére. A Loxone rendszerének előnye az, hogy az épület teljes mértékben automatizálható, és nagy pontossággal vezérelhető. A Loxone rendszerének hátránya azonban az, hogy az épület különböző részein elhelyezett érzékelők és szenzorok vezetékes csatlakozást igényelnek, ami jelentős mennyiségű vezetéket eredményezhet.

Összefoglalva, a Fibaro egy vezeték nélküli okosotthon rendszer, amely az otthoni élet automatizálására és kényelmesebbé tételére összpontosít, míg a Loxone egy vezetékes okosotthon-automatizálási rendszer, amely az épület automatizálására összpontosít, és nagyobb szabályozási és automatizálási lehetőségeket kínál az épület különböző rendszereinek központi vezérlésére.

Világításautomatika

A Loxone világítás automatizálás egy okos automata rendszer, amely érzékelők és vezérlők segítségével automatikusan szabályozza a világítást a kívánt beállításoknak megfelelően. A rendszer érzékelőkkel észleli a jelenlétet, a fényerősséget, az időt és más paramétereket, majd az adatok alapján dönti el, hogy szükség van-e világításra, és ha igen, milyen erősséggel és milyen színhőmérséklettel. A vezérlőegységek segítségével a rendszer kommunikál a világításforrásokkal és beállítja őket a megfelelő szintre és színhőmérsékletre. Ezáltal a Loxone világítás automatizálás kényelmes és energiatakarékos megoldást nyújt a megfelelő világítás biztosítására.

Fűtés/hűtés-automatika

A Loxone fűtés/hűtes automatizálás egy okos automata rendszer, amely érzékelők és vezérlők segítségével automatikusan szabályozza a fűtést/hűtést a kívánt beállításoknak megfelelően. A rendszer érzékelőkkel észleli a helyiség hőmérsékletét, a külső hőmérsékletet, a napfényt és más paramétereket, majd az adatok alapján dönti el, hogy szükség van-e fűtésre/hűtésre, és ha igen, milyen hőmérsékleten. A vezérlőegységek segítségével a rendszer kommunikál a fűtési/hűtési rendszerrel és szabályozza a hőmérsékletet az előre beállított szintre. A Loxone fűtés/hűtés automatizálás kényelmes és energiatakarékos megoldást nyújt a megfelelő hőmérséklet biztosítására, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról is irányítsák a fűtést/hűtés a Loxone alkalmazás segítségével.

Árnyékolástechnika 

A Loxone árnyékolás automatizálás egy okos automata rendszer, amely érzékelők és vezérlők segítségével szabályozza a helyiségekben vagy épületekben található árnyékolók működését. A rendszer érzékelői figyelik a külső hőmérsékletet, a napfényt, az esőt és más környezeti adatokat. Az érzékelők által begyűjtött információk alapján a Loxone rendszer automatikusan irányítja az árnyékolók mozgását. Ha az érzékelők magas hőmérsékletet észlelnek, akkor az árnyékolók automatikusan leengednek, hogy megakadályozzák a helyiség túlmelegedését. Ha az érzékelők alacsonyabb hőmérsékletet vagy kevesebb napfényt észlelnek, akkor az árnyékolók automatikusan felhúzódnak, hogy a napfény a helyiségbe juthasson és felmelegítse azt.

A Loxone árnyékolás automatizálás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy előre programozzák az árnyékolók mozgását, vagy kézi vezérléssel, illetve távoli vezérléssel, például az alkalmazás segítségével irányítsák azokat. A rendszer további funkciókat is biztosít, például beállítható időzítőket, amelyek előre meghatározott időpontokban automatikusan mozgatják az árnyékolókat. A Loxone árnyékolás automatizálás energiatakarékos megoldást nyújt, és biztosítja a kényelmes és hatékony árnyékolást az év minden időszakában.

Világításvezérlés

A világítás vezérlés egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a világítás egységes vezérlését egy központi egységből. A rendszer vezérlőegységei(applikáció) és kapcsolói segítségével az összes világításforrás vezérelhető, beleértve a lámpákat, a fénycsöveket, a LED-eket és egyéb fényforrásokat. A vezérlőegységek lehetővé teszik az időzített be- és kikapcsolást, valamint a fényerő és a színhőmérséklet beállítását. A kapcsolók segítségével az egyes világításforrások külön-külön vezérelhetők, vagy az összes világítás egyszerre kapcsolható be vagy ki. A központi vezérlésnek köszönhetően a világítás könnyedén és egyszerűen szabályozható, és kényelmes megoldást nyújt a világítás irányítására.

Fűtés/hűtés-vezérlés

A fűtés/hűtés vezérlés egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a fűtés/hűtés egységes vezérlését egy központi egységből. A rendszer vezérlőegységei(applikáció) és érzékelői segítségével az összes fűtési/hűtési rendszer vezérelhető, beleértve a kazánokat, radiátorokat, padlófűtést és egyéb fűtőelemeket. Az érzékelők lehetővé teszik a helyiség hőmérsékletének észlelését, és a vezérlőegységek segítségével a rendszer beállítja a fűtési/hűtés rendszer működését a megfelelő hőmérsékletre és időzítéssel. A kapcsolók segítségével az egyes fűtőelemek külön-külön vezérelhetők, vagy az összes fűtés egyszerre kapcsolható be vagy ki. A központi vezérlésnek köszönhetően a fűtés/hűtés könnyedén és egyszerűen szabályozható, és kényelmes megoldást nyújt a fűtés/hűtés irányítására.

Árnyékolásvezérlés

Az árnyékolásvezérlés egy rendszer, amely segítségével a helyiségekben vagy épületekben található árnyékolók központilag irányíthatók. A rendszer magában foglal egy vezérlőegységet, amelyet a felhasználók programozhatnak, hogy előre meghatározott időpontokban mozgassák az árnyékolókat.

A felhasználók számos módon irányíthatják az árnyékolókat, például kézi vezérléssel vagy távirányítóval. A vezérlőegység lehetőséget biztosít az árnyékolók automatikus mozgatására is, amelyek időzítők alapján, például napkelte és napnyugta időpontjaihoz igazodva automatikusan mozgatják az árnyékolókat. A központi vezérlés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen egységből irányítsák az összes árnyékolót, ami kényelmes és hatékony megoldást nyújt. 

*A kalkulátor nem minősül teljeskörű árajánlatnak.

További részletekért keresse fel munkatársunkat.

Amennyiben az ajánlatunk felkeltette az érdeklődését, kérjük az alábbi táblázatban adja meg elérhetőségait és felvesszük önnel a kapcsolatot

Lépjen velünk kapcsolatba!

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
bottom of page